karl-henrik pettersson

karlhenrikpettersson.se

Filosofiska tankar om företagande och ekonomi

Vilket samhälle vill vi ha? Hur mycket marknad? Hur mycket politik? Varför dessa ekonomiska orättvisor?

Dagbok från USA (12): Om det fantastiska Interstate-vägnätet

Jag har under oktober och november rest runt i Mellanvästern (Minnesota) och i de östra delstaterna, lite över 900 mil med bil. Det här är några anteckningar från resan. Det är noteringar, alla skrivna på plats, som handlar om den djupa politiska kris som USA befinner sig i .

Charleston, WV, fredag 28 oktober

Jag har ägnat dagen åt att köra från Pittsburgh i Pennsylvania till Charleston i West Virginia, det har tagit några timmar trots att jag kört på motorväg, Interstate 79 (I-79). West Virginia är förhållandevis glest befolkat så jag har kört genom ett bitvis ödsligt, höstfärgat, böljande, ganska kuperat landskap. Det blev en slags naturupplevelse från bil.

Interstate-vägsystemet, officiellt kallat Interstate Highway System, måste få en särskild kommentar. Det byggdes under några decennier, från mitten av 1950-talet och framåt, och var ett omfattande projekt, det har kallats världens största infrastruktursatsning någonsin någonstans, och det är förmodligen sant. Det var president Dwight D. Eisenhower som såg till att projektet startades upp, för övrigt delvis med militära syften. Interstate-vägarna skulle underlätta evakueringen av de stora städerna i händelse av krig. Det berättas också, förmodligen en skröna, att Eisenhower hade fått en känsla för vad ett avancerat motorvägssystem kunde betyda både ekonomiskt och från militär synpunkt när han kom i kontakt med tyska Autobahn under kriget.

Sett ur bilförarens perspektiv är Interstate-systemet föredömligt. Det är motorväg. Det är bra skyltat. Till och med vägnumren hjälper till. Att jag har åkt på väg ”I-79” idag betyder att jag har åkt på en väg som går i nord-sydlig riktning (ojämna nummer går i nord-sydlig riktning, jämna i väst-östlig). Av det jag har sett hittills under den här resan har kvalitén i meningen underhållet av Interstate-vägarna varit bra. Det finns sträckor med skadade vägbanor men det förekommer inte oftare, får jag en känsla av, än det gör på svenska motorvägar. Dessutom träffar man inte så sällan på stora vägarbeten vilket definitionsmässigt för Interstate-systemet betyder underhåll. Förutsatt att det jag hittills upplevt av Interstate-vägar, och det är ganska många hundra mil, gäller för hela systemet, är det inte där bristerna i den amerikanska infrastrukturen finns.

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • email
2012-01-28

Skriv kommentar