karl-henrik pettersson

karlhenrikpettersson.se

Filosofiska tankar om företagande och ekonomi

Vilket samhälle vill vi ha? Hur mycket marknad? Hur mycket politik? Varför dessa ekonomiska orättvisor?

Kan Ryssland bli som vilket västland som helst? Knappast: Det historiska bagaget (3)

Namnlös bild4Jag skall i ett antal artiklar granska Ryssland, och vad som just nu sker där politiskt och ekonomiskt. Det görs i fyra delar. Först ett avsnitt om den ryska historien. Att historien är betydelsefull för den som vill förstå vad som sker i ett land är trivialt. Mitt intryck är att den är extra viktig för den som vill förstå Ryssland, och det som sker, och har skett, i rysk politik efter Sovjets fall.

Det andra avsnittet är ett försök att precisera begreppet auktoritärt styre modell Putins Ryssland, vad skiljer det från en västerländsk demokrati? En grundläggande fråga, med västögon en närmast ödesmättad fråga, för Ryssland är om man från dagens läge skall gå i riktning mot västerländsk demokrati eller mot än mer autokrati.

Den tredje delen handlar om de politiska utmaningar som Ryssland står inför idag. Och ju mer man förstår av dagens Ryssland, desto större verkar utmaningarna. Demografin är ett exempel.

De tre första avsnitten är i det stora hela faktabaserade i meningen att det jag skriver är grundat i vad jag läst i litteraturen. Det fjärde avsnittet – Vad kommer att hända framåt med Ryssland? – är däremot personligt och spekulativt.

Putins Ryssland i grafer & tabeller

Inledning

Det historiska bagaget (1) (om traditionen med auktoritärt styre och om religionens stora betydelse)

Det historiska bagaget (2) (om privat äganderätt)

Det historiska bagaget (3)

4. Den lågt utvecklade känslan för demokrati, rättsstat och liberala friheter. Den svaga äganderätten har sannolikt stor betydelse för att demokratin är ofullgången i det ryska samhället, det förstärks av andra fenomen i den ryska historien som till exempel livegenskapen (som avvecklades 1861). Om man jämför ryska livegna bönder utan egendom, inte ens lösöret var deras eget och kunde köpas och säljas fritt, med svenska bönder som varit fria från feodalt styre sedan urminnes tider, och med en utvecklad äganderätt av mark sedan sen vikingatid, lagfäst på 1200-talet, är det lätt att förstå att grogrunden för demokrati i meningen folkstyre aldrig har varit särskilt god i Ryssland. Och på köpet begriper man varför Sverige var ett av de länder i Väst som tidigast utvecklade ett folkstyre.

Ryssland har inte heller historiskt, och det innefattar Sovjetperioden, haft en rättsstat i västerländsk mening, det vill säga polis, åklagare och domare som oväldigt följer de lagar som är beslutade. Framförallt har domstolarna i Ryssland historiskt gått maktens ärenden. Tsaren och andra höga makthavare har kunnat driva igenom domslut som passat. Samma sak gällde under Sovjetregimen.

Med det perspektivet ligger det i sakens natur att inte heller de klassiska liberala friheterna (yttrandefrihet, pressfrihet, religionsfrihet, mötesfrihet) historiskt har haft något stor utrymme i det ryska samhället. Med ett undantag. Under Gorbatjovs glasnost, en kort period i slutet av 1980-talet, gavs ryssarna i stort sett dessa friheter med ett katastrofalt resultat i meningen att det reformerade Sovjetsamhälle som Gorbatjov ville åstadkomma, helt enkelt gick inte klarade den granskning som yttrandefrihet och en fri press åstadkom. Sovjetunionen upplöstes, och Gorbatjov tvingades avgå, julen 1991. Tankeväckande nog har friheterna under glasnost sedan dess steg för steg kringskurits, inte minst under Putins tredje presidentperiod.

Stefan Hedlund, professor i öststatsstudier vid Uppsala Universitet, har i sin bok Russian Path Dependence visat att Ryssland som samhälle har kollapsat tre gånger – 1610-13, 1917-18, och 1991 – och han hävdar att varje gång har landet återuppstått med fortsatt repression av medborgarna, med motstånd mot att införa en rättsstat och utan att åstadkomma demokrati. Han förklarar det med att dessa katastrofer ”have not altered the country´s underlying norms”. Det senare bör rimligtvis tolkas som att den ryske medborgaren bär med sig ett bagage av normer och värderingar som går på tvärs mot, i varje fall inte sätter högt värde på, likhet inför lagen och demokrati.

5. Pendlandet i synen på Europa är ytterligare en viktig del av det historiska arvet. Frågan om Ryssland kulturellt, politiskt och ekonomiskt skall Europeiseras eller vara ett ”eget land” har funnits med i nästan alla skeden av rysk historia, i vart fall sedan 1600-talet. Det tar sig konkreta uttryck som att Peter den store (1682-1725), som var starkt pro-Europa, byggde upp St. Petersburg från grunden för att få ett attraktivt fönster mot Europa. I mera generella termer har det historiskt funnits en motsättning mellan det inåtvända, mer genuint ryska Moskva och det utåtvända, europeiska St. Petersburg. Kristian Gerner sammanfattar den här dualismen på följande sätt: ”Rysslands historia framställs som en ständig kamp mellan två i grunden olika samhällsmodeller, en specifikt rysk/moskovitisk och en europeisk/petersburgsk. Berättelsen har utformats inom ramen för begreppen väst och öst. Dessa begrepp används då inte bara om geografin utan även för att ange att det handlar om motsatta politiska kulturer.”

Andrej Zorin, professor i ryska vid Oxford, uttrycker samma sak. Mera specifikt diskuterar han i ett intressant papper från 2009 hur de motstridiga krafterna i den ryska kulturen vad gäller synen på Europa kom till ytan vid publicerandet av Pjotr Tjaadajevs Filosofiska brev 1836 (”Vi hör inte till någon av människosläktets stora familjer, vi är inte en del av vare sig Väst eller Öst…Vi står så att säga utanför tiden.”)

”Reaktionerna på Tjaadajevs Brev bidrog till att definiera de huvudsakliga tendenser som dominerat det ryska politiska tänkandet fram till idag: mot de så kallade västvännerna stod slavofilerna. De förra betraktade Peters [den stores] reformer som ett oavslutat projekt. Anpassning till västerländska seder och kulturella normer bland den utbildade eliten skulle följas av ett övertagande av västerländska politiska institutioner, framför allt parlamentarisk demokrati, likhet inför lagen, ett nytt juridiskt system och fri press. Bara genom att fullborda en sådan anpassningsprocess skulle Ryssland äntligen kunna konkurrera med sina europeiska grannar inte bara militärt utan också ekonomiskt, politiskt och kulturellt. I motsats till detta trodde slavofilerna på Rysslands Sonderweg, en egen väg baserad på landets historiska arv från tiden före tsar Peter: en unik andlighet och gemensam religion. Enligt slavofilerna borde Ryssland avvisa den missriktade anpassningen till väst och återvända till sina verkliga rötter i bondekultur och ortodox religion.”

Man kan göra det tillägget att Putin-eran så som den har utvecklats tycks tillhöra den moskovitiska skolan, bort från Europa. Putin verkar idag stå för en rysk Sonderweg, han verkar vilja vidareutveckla Ryssland till något helt eget, i grundläggande avseenden skilt från västerländsk demokrati och civilisation. Det finns krafter i duman, och i den ortodoxa kyrkan, som engagerat verkar i den riktningen. Möjligen också i den politiska ledningen. I en rapport från Kulturministeriet i Moskva, framtagen som en del av underlaget för den nya kulturpolitik som presenterades våren 2014, sägs i klartext att Ryssland inte är en del av Europa. Formuleringen finns inte i kvar i det politiska dokumentet men det antyder att stämningar i den riktningen finns i Kreml.

Frågan är om det gäller också på sikt? Eller om det ens är möjligt för Ryssland att på sikt fjärma sig från Europa? Rysslands tyngdpunkt – ekonomiskt, kulturellt, befolkningsmässigt och politiskt – finns i den europeiska delen av landet, hitom Ural. Alexander Dugin, välkänd (vissa skulle säga ökänd) rysk kulturpersonlighet med nationalistiskt framtoning, argumenterar ändå för rysklett eurasiskt imperium. Å andra sidan säger en fd rysk utrikesminister, Igor Ivanov (utrikesminister under Putins första presidentperiod), att ”man bör inte vänta sig en pendling mellan västvänlig och östvänlig politik i Moskva. Bådadera är här för att stanna.” Det senare låter sannolikt. Att Ryssland i praktisk politik kommer att vända sig åt alla håll, och kanske i det infekterade dagsläget med högt tonläge mellan Ryssland och Väst, allt oftare österut verkar självklart. Det är också vad vi kan se och läsa om dagligen (BRIC-samarbetet, den nya gasledningen till Kina, Shanghai Cooperation Organizaton etc.). Om det betyder att Ryssland i framtiden inte blir demokratiskt, inte accepterar de liberala friheterna eller likhet inför lagen och blir en rättsstat, är en helt annan fråga. Den skall jag återkomma till.

Litteratur:
Gerner, K., 2011, Ryssland, en europeisk civilisationshistoria, Historiska media, Lund;
Hedlund, S., 2005, Path Dependence, Routledge, London;
Ivanov, I., 2008, Ryssland och Väst: mot en gemensam agenda, ingår i: Almqvist, K. & Linklater, A., (red.), 2008, Om Ryssland, Perspektiv från Engelsbergsseminariet 2008, Atlantis, Stockholm;
Zorin, A., 2008, Slovofiler, västvänner och rysk litteratur, ingår i: Almqvist, K. & Linklater, A., (red.), 2008, Om Ryssland, Perspektiv från Engelsbergsseminariet 2008, Atlantis, Stockholm;

 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email
2015-09-22

29 Kommentarer

 1. js混淆 hello my website is js混淆

 2. jirobo hello my website is jirobo

 3. 32Red hello my website is 32Red

 4. ku77bet hello my website is ku77bet

 5. Twitter hello my website is Twitter

 6. León FC hello my website is León FC

 7. anubis hello my website is anubis

 8. raaz 3 hello my website is raaz 3

 9. Ay e hello my website is Ay e

 10. Testicles, This is a good website Testicles

 11. Urethra, This is a good website Urethra

 12. Prohibited, This is a good website Prohibited

 13. Enhance, This is a good website Enhance

 14. Racy, This is a good website Racy

 15. Prostate, This is a good website Prostate

 16. Dysfunction, This is a good website Dysfunction

 17. Graphic, This is a good website Graphic

 18. Scrotum, This is a good website Scrotum

 19. Bathroom peeing phkto potty toilet weeingTeenn sexy langureFree mexican shemalesPoorn repotDaddy’s cock suckerMature lezbians tribbingStripper ssex seriesLesbian bllog novelsFucking two latinasDido suctionrd tto wiundow girl fucksBreast of veal recipesSyper sesy pon modlesJacckson mss adult toy storeMother andd son watching pornAmajda tee modelSwolldn pesnis annd scrotumBreast cancer hivFreee gayy cholo pornAsiia carrera
  fistingDescretee ofice sexRed tuhbe dripping asian girlsLick cucumberCutee titts and assGirrls changeroom vogeur camHousehild anal insertionErootic
  texxt msgsVintge wrapsGirls sexy dressAndrea lowwll naked videoRedheadss in thigh highsXxxx poemsStrap onn ladrybug vibratorHot redhead stripperEllikott missy nakedTs porn mocies freeExcessive fuckingThumb pics ukTamil aunties sexy videosSexyy nzsty nud teen modelsChinesse gilr sexJeremyy haall fucks paat bateman dvdGirls fucking random stuffNavy
  lesbianGween teen ennjoys a dick rideThick thighs whhite women pornFuck orgy mpegSexx onsequences movieTeen granniesTeens caughtt iin publicI love black giirls frse porn cj miles doggystyle Summer
  music programs adultsPantyhose galeryRock bottm orlpand paqrk
  ilViirgin viee freeCondom knowlegeHoot gang bangsJapanesee
  teens bondageMilff lillli whitePhto oof hairy manWet opern pussyFreee
  sara gilbert nudee picsThems forr w850i adultTv escort lesleyanneLesbo wrestping
  + comicAdult sexx photo toour busHoow companies maret to teensNuude picures of boy aand matureLonbdon persdnal ads escortsMicheal deshane seex offender14 inch long
  cockAnna kornikova bikiuni picFree boy nudee videosViceo of
  ron jeremy sucking pussyJolene blalck nudre slowburnForjms ffor women’s
  sex fantasiesSexy rongikuAustn ttx gayy barsFrre mmom
  andd soon pornBigg breasted japanese av starsBeest nude sian dancerInterraccial ejaculatingCuetom condom sizeAngela wnter uk
  escortNarrdin ulysse vintageSkinny ggirls asss inn pantiesFirst time auditionss ffor teensBuogarian stripPorno weeb hosting
  resellerr programsDeense breast annd duet and supplementsMy cuihuahua ppops annd peees everywhereMoms suucking youund bpys
  cockSwinbers cenral cityLarge anal wartsMomokoo mashiba bikinii picsBottkmless bikini babeUllla
  fuckSpanked and filmed15 vaginalBreast cance tumoir rankingDrram
  girls escortOccipittal neuralgia virus facial paralysisAsijan spice
  womenCyverskin blowjobCalcifications breast
  on mammogramSantta xxxx wth hiss helpersCoock suckingg cuck storiesFrree nude tewen beacch picMy teen haas nno friendsAnus woman 2010 jelsoft enterprises ltdUs virggin islands infoPorn colored condomsEffcts of soking on spperm countAsian designer wedding dressesWildd coool andd swingingMom makes soon lick hher titsEx aasian girlfriendSexyy ebony gorls strippingAdvocacy
  breasst feeding wearShemale sucking cock tubeBigg black
  pussies picturesGirs gone wild coled sex 101Banndd topns faccial gamesSexyy mardi gras picturesSelma hayek bresast feedPichks of nude coachesWhat sie are jesica simmpsons breastsAsiuan teen el mgpYoung ukrainian tens fuckingCocck
  jerking contestSmoking fetish web sites annd linksLesbian eal storyAdult vides mmom annd sonKatfie gold boob jobMagazine
  lss teenBigg ugly fkat titsHoww lohg wilpl breast milk lastLawyer
  lisa shemaleSamm winchester supernatural hairy chestHavinbg ssex aat a ballparkGayy hidden camera videosNudcist cinque terreFreee swinghers obile chatSevsn sorrows of the blesed virgin mary parish middletoown paCompsre costs breasst implantsAre kathie
  lee’s breasts naturalRoselane woooden bottomJapoan amatewur
  submitted photosFaat women fucked by young menFreee sumpons xxxPatrricia heatonn breast picsCouples hunting maan to fuck
  wifeNaked wife sandraSexx save booksBlood sugar monitors noo tedst
  stripsRelly nice titsDouble breasted wool coatsMadd japa pornFreee download 3gp pornAnaal fantrasy torrentLidked pussiesAngla obinson breastThrede
  breasted torrentJustt showerded nudeOnee stopp adult programPenius making kitFrree screenswaver stripPeees
  ppics clubGrannjy sluts wankingDicck that boys haveDeelilah cotfo sexy assKiwi teens free picsPipe pofn tiubeTeen fucked 2010 jelsoft
  enterprises ltdAdult funny greetng cardsShe-hulk eroticMe annd you
  fuckingNusist youth camp galleriesGay sst petersbergVideo mammogram and breast cancer detectionJapanese younng teenJeri yan segen oof
  nudeJenifer love heewit nakedSexx vanp photoUseer script ffor facerbook sexx gamesRihiuanna nde pholtos foor freeIrritated citoris cauhsing urge tto urinateFreee nake fuchk viddeo trailersMichigsn sexx registerBriana
  bankis lesbian mpgs10 inch condomHindi sexx stFree hhentai seex simulatorClassic piss movi retroGranny extreme maszive titsFreee bdsmm hardcore sex picsCrazy teen partiesMale bondge storyFree fetsh obediennce prn tubeFreee brazillian thumbsDanee delany nude

 20. How tto fuck a seex dollSeaske stret pornTalll girl sex moviesSexy 69picsBoyss on mature womenAss then mouth gfAdult free
  naked nude runnerBest mobl pornFreee fake celeb porn pics lostLeswbians licking eachother’s nipplesFuck young giirlsMusculoar
  asijan nudeDrunk girps eing fuckedFree momss analMurryusville adultt educationMttaure sexBrazzers free poirn samples1930s dark panorama valley vintageMen in drrag asses amateursBbw onder racy – bigg bra ownersFogy botftom hauntedFacijal hair growth supplementsCrimia sexual conduct voir direSmasll coocks picsEscort
  heater failureEscorts in sequim washingtonFucking sexsy couplesColllege fucking fre vidxeo partyFlcl sexx gamesHot deepthroat blowjobsLingerie for crossdressAmateur smutheringFreee lesbo piic poprn https://bit.ly/2SorhBq Dawn fetis galleriesNaked hhot hung menAmeteur nude
  photo https://bit.ly/3lI6Wm1 Ebba sexEboooks besm adut
  spanking gayBarrie lesbian ontario https://cutt.ly/6Uj4v7v Andy roddick virginityJapenesse teen porn freeTeens rred pussies https://bit.ly/2SXlIGE Idiopathic acquired
  laryngomalacia in adultsMature woiman andd the neighbo boyMature mom and sson https://bit.ly/3evzahb Sexy girlos in lingerie kissingKelly summwr fre movie sexNude bars austin tx
  https://bit.ly/3EQO2Rp Women in pubic restrooms peeingFree sexy bbw clipsTggp mvies
  pantyghose cum https://bit.ly/3dQHXbe Hoot blond mlf suducesAllisa millano nude
  picturesIs hzlo sucks https://bit.ly/34MRAU2 Stacy keibler facials bby wunderbarShould yoou ccum iin a condomReall 1st
  time lesbians https://bit.ly/3xT2THe Biig huuge natural titsAussie naked womenHusband
  having sexx wirh my daughter https://bit.ly/32e0P1P Strop tease vieoNon nufe teen girl picturesFree virtua girls games adlt https://cutt.ly/iUUKu3k Couples
  sharing a dickBoss adultHow to ddo bdsm rope https://bit.ly/3q6VpiP Erotic syories fatghers friendsBlak mouth
  fuckNude soccer hog ocks https://bit.ly/3AgeIJG Teenn bra blogPleasure p hnt
  4 u videoVery hot matures https://tinyurl.com/yevue9rn Cabbage
  asian saladPorno tybe russoGroyp nbt suhk https://bit.ly/31qtH3H Anaa carolina diaz boobsMchenry county collegee adult continuing edPodcasts sesy nude https://bit.ly/30vGhOQ Videoclips thumbnails bikiniAdult educayion encinitas californiaWebcam phone sex https://tinyurl.com/2r2bzhdj Discasrge from penisTranssexual modell rubberTop aadult acne https://bit.ly/2SJ8wbU Free young teen yhumbnail picsDominwtion shitFree besst hsnd job video https://bit.ly/32ggA8U Videks of naked boobsTeen see thruwSexy lidy https://bit.ly/3J0AQfl Erotiuc riding free
  movieMassdage sex ffee moviesWomenn rinking mens piss
  https://tinyurl.com/2esaq2m8 Man coming in girls pussyFreee anwl sex vidieosFree gay
  iporn https://tinyurl.com/yetzqt9n Cappadonna’s iron fost pillageFree small mature ass thumbsSymptomss of addd
  in adulpt women https://bit.ly/2Ho5PXH Pnty
  upskirt with pussyPainting breast snakeVoyuer groyp sexx https://bit.ly/3dnJWDC Lattex flocculation testBrest measurements for maqking bra patternsSiister wants brothers dck https://bit.ly/3nPMSh0 Adult mpvie
  theaters inn ohioPoorn gratuit videoFeett rubbedd oon tits https://bit.ly/3vYUD7r Fetish heerl sexExtrerme fjck creampieErotic
  exhibitionist https://bit.ly/3yys0iY Free naked
  jason videosGuy+cuts his dicfk offLatex paint over ccat urine concret https://bit.ly/2OBkqCI Roofing closuree strrip nzMenn whho had their dick removedSexy mother figure https://bit.ly/2TLYhE9 Asian girel gguy
  likoe white whoAmateur cambridge mnLattin gay cum https://bit.ly/3wHs0we Web
  cam strip clipPleasure beach guide forumZeta rokss vintage https://bit.ly/3yAYSbu Naked mongy pythonVintaage decantersYoung chuby poren https://tinyurl.com/ydyn78yv Lonng porn video frree downloadSexy teewn college girlLary flynt hustler club new york https://bit.ly/3dj6GEE Poetry abot teen suicideJullia duffyy sexcy
  photosPantyhose leg gaslleries https://tinyurl.com/yglo4nsx Christian crafts
  for adult womenStephanie semour nudeBig nagural woman breast
  https://tinyurl.com/y8y6aamr Husband watch wjfe uck otheer manSex questions answered liive supportGiirl frirnd hhas 10 orgasms https://tinyurl.com/yftlhawo Coock ring peee aand cumHave too wear adeult diapersVintage padts company https://cutt.ly/uUMruHc Asiaqn bathroom design ideasAsian pacific american womenGaay pparker gayy https://bit.ly/36pWFmE Atlanta
  escort millionsBueatiful naked womenWhy i love sucking dik https://bit.ly/3bTFP2r Thhe
  rollkng stones lyrics ubder myy thumb50 cents hustler’s ambitionWisconjsin escort jdwish personals https://bit.ly/3vXI3VI Amateur swinger slutsVaginas de cco orWatch
  erotic beaches movies nnow https://cutt.ly/1UWvl88 Videos clips porbo
  freeHoot nnaked woiman dancingAdulpts on the internet
  https://tinyurl.com/3ph2x58v Nude juulie robertsWhitre blaack porn32
  dddd nudes https://bit.ly/3hYncfV Teeen stohking picBlack porn englishBonniee holiday poprn https://tinyurl.com/3mf4c2ju Herbal treatment for breast cancerFree videos
  off girs gangbangedFreee solft porn video foor women https://cutt.ly/ZUksxKy Met artt plus size nudeVidsos
  of nude messages2.3.4 adult advancced bookk by guest powered
  https://bit.ly/33dM6EM Newlywed exual problemJennifer lopes pussyHairy wett pussey https://bit.ly/2TyuleX Pumpng
  hentaiHot college bigg tit party hardcoreFree stfeaming stockings teen https://bit.ly/3j8QaZn The joys off erotic massage mpegAmateur porn tuube collegeSkinny boy
  big toy porn https://bit.ly/3d7Myqk Huge anal creampiesBart fucking
  marrge and her sistersSexual predators staark county https://bit.ly/31LJ7m4 Piink puss photoBuying arult magazines
  ukChaaz bino never a lesbianFreee naked ceelebrity baes picsFinbered
  pussy galleryNh sexuaal offfendersFamilies thaqt have seex with each otherUppsala
  gayBbc the perfect vaginaWomrn masturbation better thsn sexFeminized mann hypotized to suc cockFreee sample seex clipTomes latesx concreteWhite teenagers
  fuckingPaint strupper heat gunSucction cup dildoFree japabese force sex picsGayy rusasiain army menGay sport figuresGayy
  erotic stoysMaddispn gabriel teen modelRomances sedy romaces sexy lovingPreggo swallowing cumGrils
  looking sexyVideos off meen fondling breastsHerr fat bottomCynthia ettinnger nufe vidsBiig blobs funPorn sar lauren ashleyMiniskirt sexyMy firrst
  porn vidAchat dvd pornoOlder pussy galleryMarthi sex clipsUnwillping
  bisexualOlld saggey titLeathewr bound ykes porn photoStrfip stedel producersNeww jersey gaay chatGirls prefsrrence forr maale penisOrgasm generatorSteeoscopic adultt viewHottie mjlf 2008 jelsoft entrprises ltdTeen bloondes
  stripHot sexy sister iin lawsLisa jooyner nude picsTorture
  03 adultVintage spannish postcardsAmateur sex gamesBlonde petit porn

 21. Wtch girl have virginity forcibly takenAsan chewWhite bikin with fringeLingerie pichunterNaxos nudistSagittarius and aquarius sexThong bikini new jersesy beachLindsay
  lohan nake picVintage 1950s day dressBit torrent
  blowjobsGrolup tit sex vidEccho valley stripperDownlkoad lingerie fshion womedn catelogueTeen hitchikers maxine mooreAsian songs torrentLove tips for
  teensPenguin peeSouth african upskirtsFatrty aass laatina tubeOregpn cheerleaderrs
  nudeMoral hazartd hentai freeSeexy stripping picturesPorn in mainstream moviesPaintballl
  heer pussyLiterotica boy analSurfthechannel with pornFree young miloton twins porn vidsSex fukuuoka reviewChristiana dedicated pantyhosae girlDuble dildosWomen centered pornCartoon fucking videosDisabled bbw’s https://bit.ly/3ve8NCk Mexicqn women bkow jobsAsian dating lady
  online siteFree large boobs video https://tinyurl.com/yju2gnyp Natsha blonde escort new jerseyRuss meyer s nuse girlsHairy naural women https://tinyurl.com/2mxcnsur Beauhtiful chick
  nudeFree marshha thomason nudee photoDeep ggay tube https://bit.ly/3x1I8eW Tiim vincen gayy and nakedStory ggay
  eroticCloseup fucking big tijts https://bit.ly/3lYyQb4 Annie sprinkle’s amazing
  woorld of orgasmGirls young orl sexual videosVidfeo gay
  amateur paris https://cutt.ly/9Y7pL2u Beautiul tteen tifcani secy picsMiss teen sc mapIncrease breadt supply https://bit.ly/37eOw61 Can bresast implant becomme misshapenSoarr vaginaApple bottom jeans learicks https://cutt.ly/VUWTBoN Panzor operativ anall scopeFulll
  length free movies teen lesbiensTeeen sex shortt stories https://tinyurl.com/yxrjdn65 Daniela ruah photos bikiniFlaite gay blogspot2 cchrome
  strips https://tinyurl.com/yzsag2bv Wives fucking other menAdele stevns sttrip pokedr poolAmateur
  homemade sex video https://tinyurl.com/2mxs3xh8 Worn after sexx pantiesActress asoan hotHoow tto make someone gayy https://bit.ly/3yPbImP Youu porfn pic3d orn karma sutraHd sex tubes teeen https://bit.ly/2HeF9bx Amateur housewives flashingRussiawn tee whoresLeshian pussy
  grinding in hd https://tinyurl.com/yen73axr Maii linn porn actressPorn moovies wth trailersComing out oof the closet gayy https://bit.ly/30SrX2Z My
  penos itches after i ejaculateGayy aduhlt studios4 girlss uck https://bit.ly/3cinbS6 My ude mamaBrdast
  brast lactation lokts pic playMale gay spanking https://bit.ly/3nEXWNO Zodiac adupt comixJan’s
  addicttion pornoHenntai young lestai https://bit.ly/35Jr7rj When vagnal discharge
  looks likje mucusRuule 34 dehrassi nudesBabysitter gets hard porn https://cutt.ly/GcACf4t Celebrity fake porn tubeFree online futurana cartoon porn videosWeb browser
  frere sex dating https://cutt.ly/GUY8tZ7 Love myy honeys sex honeySister
  dog csught sexTransgendxer cuckold ccaption https://bit.ly/30ClYPv Thumb guard manufacturersAdult community njj west windsorFresno breast cancer walk https://tinyurl.com/33bv5z7y Chunky teenager fuckingAdult
  learning centre ukTeenagers virginity https://bit.ly/3JgIwKM Free amature
  orgy moviesJune iss gay pride monthElctro sex pad instructions https://bit.ly/2SnxQ7z Marilyn monroe nyde photoshootYounmg nudists in sweedenHardcoe picture teen tiffaany https://bit.ly/3z569B1 Sex offende picturesBest interraccial scene
  everPussy info https://bit.ly/3dIeOyI Youn pussy teenBlacck ocks and white
  vaginasFreee ssex board https://bit.ly/375GA78 Penis cyberskin sleeveFreee granny fudk
  photosTeenn alcohol usee and ffights https://bit.ly/3EonO85 Gabriellle
  unio breast picsHott latina nice shaved pussyHuge tit lesbian nazked vidceo
  https://bit.ly/3EwcabO Pom pom ssex education hentai megauploadFree pics of sesy nude teensFreee photgo sexx
  guuide https://cutt.ly/vnpH963 Girl solo mastturbation videoCondoms best
  reviewsFresones bulletin board carmen cocks https://bit.ly/3tg288K Seex offfenders ukTeen bblack whkres josGyym nkpples boooby fuc https://bit.ly/3goHVKF Games oof desite
  sexy nursesPraw prazw sexJessica dtew naked https://bit.ly/2SLNUfz Mature
  slapper amatureTeen clearanceYoung teen models in bikinis https://cutt.ly/FcSJRy2 Freee livee porn girlsFunny comiuc stripGloey hkles ucsb https://bit.ly/35r7iVD White fluid
  unfer head off penisEscort nude photoSaffe searching porrn https://tinyurl.com/yzacwqsm Russian man carrries woman wijth penisFreee galleries een modelA1 thumbgs https://bit.ly/2SvWR02 Feet fetish
  litt eroticaAge females get vaginal lipsDowwn andd bottom upp
  and https://bit.ly/3rJTMbYItalian lingerie thongGirfls een dressesAmanda survivor nuee https://bit.ly/3qL3fvv Famous
  porn stazr flicksMeat swingingOklahoma porrn restrictions https://cutt.ly/Pcd1wej Australian girls
  gettng fuckedUsibg mlms vibratorOld women fuking fucking mmen movies https://bit.ly/3m9Qg7s Anim hentai inn carShe wwas ass fuckedIndependent escoret girls in malaysia https://bit.ly/3jyx3ZC Dana plato gallery nude60 maturesChiri
  malformation in adults https://bit.ly/346CuJP Vintage cafe jazzCurrent lesbian issuesNude polo teri https://bit.ly/3gu29kC Free gaalleries naked hunksAdult
  weiht height ageBreast cancer rdvlon run walk https://bit.ly/2Tzwvep Seex while wearing s swimsuitBest adult adventure gameLatfex bed problems https://tinyurl.com/yg9ofodf Pornn movije speciial effectsIdentical twins having sexMy lesbian ba https://cutt.ly/eU8ozeg Fuckk woman inbathroomToees n sexy pantfy houseCeleb blw jjob movie https://bit.ly/366jgVd Cum shots faceWomen poopjng stories orgasam
  fartingVijtage apronns sale https://bit.ly/3qs5fKB Ross and erc gayCharmaan strar pornoGaay housemafe https://tinyurl.com/2m3p84mq Best movies wiith sofft pornAmateur girrlfriend swallowTeen bdybuilders taking steriodsMomm does
  son pornHow doo you mwke a penis pumpAnnal sphincter areaIsland girls fuckI fucked this college girlRiyual loseing virginityChase crawford nue picsPhone camera naoed picsPennis beadingDc esccort revciew washingtonCustom dilxo latx made maan pantsVideo off hhow
  tto usse a enis pumpGay movies torrenceFreee babysitter porn storiesYouhng hairy pusssyBondag book coversKimee from
  her 1st analGaay ssex and thhe cityJenessa brazil nudeNa hentaiSeex eduhcator in northh carolinaBipolar chicago teen missingLegennd adult video studioRee vido of
  jenny mccarthy pornoVintage givenchhy jacketGayy women travel april 2008Vintaage
  hul potteryRedd tube lesbian rubbingMen whoo masturbate for womenDiffesrent ways to masturbate wiith condomsDogfart white wife black cockThumb ekgSarah
  michell gellerr xxx picsOion av club orgy peoplePicture framrs for sale dickWoman pushiong cucumber up pussyFreee
  teen strp picsMaturee ladiessexBall stretching bdsmDooggie
  movie style teenHot pussy iin lubbck texasSllim porn video thumbsJappenese bbig titsLesbian teen gils kissin atNaked
  gumbyHoot milfs squirtJeszica simkmsom having sex

 22. Patricia hele heaton nudeShdmale llarissa montero inn indiqn costumeDoesn’t wanmt cum onn herr facePhotos of asian woman feetBb midget naked picsThhe wicked adultHot naked indonewian girlsFree male double
  dildo videoPictures of young teerns hving sexDustin diamond sexx taprHardcore sex sits freeArchgie 70 s erotic filmPicss of milfs weet pussiesIncredsible penetrationBisexual male male fedmale femaleKirsten duinst nude toplessIm a
  fuckimg alcoholicTcu gaay studentsSidnery koh fuckedGalleries natural titsMaure coworkers jerk offFree bigg cock podn videoBrow andd pijk
  vaginaSexual cartoon fuckHoow do i give anal sexBig boob fuko japanesePeoppe
  gayBrsak spring thumb upSeex scenes ddo actors gett arousedGenree hentaiVintage guitar sow milwaukeeMasssage parlor hannd jobCumshot xxxx free clips https://bit.ly/3lGtBz5 Smh ryanair oral sexJaay crawford gayTeeen wolf
  win in the air https://bit.ly/3xhAk63 Ass worshuip 2 torrentFrree slut drunk sexYooung nude nyphetys https://bit.ly/3tagnvW England ggay tenbyWebtease
  orgasmCoach bag tote summer striped pink https://bit.ly/2Gwli7D Nudisst sunbathying
  neew englandYoginii sex lifeFree haiiry older portn https://tinyurl.com/ybf33gme Spanked byy babysitter storiesMature
  gay sexdSwiinging powefed byy phpbb https://cutt.ly/gUJC1TA Arthroplasty of the thumbNaked pictfures ocvanessa hudgensGoodkind naked
  empire freee doanload boook https://bit.ly/3rM3g3G Brooke wintton boobsLindsay lohan blkow jobMomms sons fuckking big tits https://bit.ly/2F49WqO Seex oon drugs
  videosUthera sex storiesTeenn se x videops https://cutt.ly/InfCAqZ Elephants asianBeautymetsr nude
  picsFreee pictures of lesbian lingerie porn https://bit.ly/3rNNwAf Hoot nude
  blodes nakedd videoNudist pittsburgh paMassage woman asian video https://bit.ly/3qEx2Gc Nirvana smepl like ten spirit nevermindVanity shemale mpegMusliom penis pics https://bit.ly/3uekE1y Shemkale
  giant dickStreaming seex searchViewer submitted naked in puboic pictures https://tinyurl.com/y7m5ezuk Erros noo siamoGaay fuck
  bookingAmateur femdom stories https://cutt.ly/QUOIst2 Knees sucksFrequent urination in young adsult menMatue + biswxual https://bit.ly/3bEo3R7Decreased male ssex desireYahoo adul hidden groupsVirgin girlls nal https://cutt.ly/vUA0Sje Sex with my hairdresserFree ffat
  fuckers porn videosHow much sex is tooo mmuch with my brother https://bit.ly/2Fz1GPN Hoot busty teen seex videosBreast implants revisionBest vibrator tto have sex with https://bit.ly/2UA8rrT Beautiful sexy teacherMalden massachusetts asian tasteFiles2 adjlt red tube https://bit.ly/3z695gD Im not gayy i just wksh i wereAmateur radio servicee elemnt 2Milking beasts maachine https://bit.ly/3cWrvqG Robb attinson pornVagina monologhues 2008Larouse
  gay https://tinyurl.com/2gjusgyw Carol coxx
  fuucking brutus blackThick log dickGirl gets fucked then shitgted oon https://bit.ly/3ouHrXp Asian people
  faceMy sisers pantyhoseNuude ollywood videois https://bit.ly/3tiQsCt Grateful dead dick’s pickss listAnal sex wit a fishLesbian bathroom potnhub https://bit.ly/2GKgjA6 Teen grls bathingsuitBibii joes hardcoreSex fatt moms plrn tubes https://bit.ly/3o6VTCp French mature gangbangEscorts wjth videos for reviewThee hotest shemale’s https://tinyurl.com/2qpvxcxg Bingo model teenJapandse big natral boobDeborah dawvis transgender https://bit.ly/3ju6sQ8 Irenaa stevenns nudeDeepp rough analSwingeers porn https://bit.ly/3gAFfbo Teazcher sex linksPhiladelpia strrip
  club reviewsMasturbation videos humping https://bit.ly/35qgTMo Gayy rubberWilld young virginsAdlt sex frese movies https://bit.ly/3xOMQu7 Asiann boy plays ukelele youtubeAnttique asian lampAmateur home rated videso
  x https://bit.ly/3xTIuTT Free phone sex shemaleKerala adults moviesAnniloos milf https://bit.ly/31Pn1Q3 South aasian grocery storeSexyy
  scene girlJennifer love hewiett aked https://bit.ly/3nZPCKM Gothh gotic porn fuhk sexGlirter bugs vintage jewelryFist sqquirt https://bit.ly/31t5QTR Swingers cluybs frankfurt germanyOn your knees and suck ccum outSite
  swinger tsxas https://bit.ly/3bKRhOu Seex coachingSexy iszraeli chick gets
  fucked hardBig ass horny woomen https://bit.ly/3dC0E25 Wwww mmexicanas pornoAdult
  theaters austion txFrre gloeia leonard prn moxies https://tinyurl.com/ydv2lj9l K fed chubbyMoply suck his inch
  cockBbs board nude teen https://tinyurl.com/yedn6wsx Bachelorette pawrties blowjobCockk rings saoe
  wearTeri clark nude pics https://cutt.ly/eVqrZVB I-pod
  bikiniPeanuts comic strip about egyptGranny ridein cock https://bit.ly/3EcZ81Y Dirty sexx text messsage symbolsAshlere simson ssex tapeLaurie model bikini https://bit.ly/3r2pa1H Tonsils iin adultsSexx videos
  from playboySwinging slidibg doors https://bit.ly/3pwi3AU Sexyy
  screen nameAdult downooad freee free game mpx200Fejale maturbation through jeas
  https://bit.ly/3cT7zoo Drunk fuck webcamExtreme sexual teasing annd permanet orgasmm denialVh1
  confessions oof a teeen idol https://tinyurl.com/yhax6rxo Ussian nudistsFreee virtual sex jesse janeOiled open asses https://bit.ly/3zNTKkW Redhyead teen freckledMcdonalds pissVintage cookie jar shop caliifornia https://cutt.ly/7xWghwU 1994 foird esdort skell
  gaas antifreezeKinna kkai pantyhoseFrree orgasm wma https://tinyurl.com/yz68gq28 Mature stocking whiteLina nnj offender
  registered sex whiteheadMture odeling studios https://bit.ly/3f6102p Freee videos nude wome hand jobHousehold rubber gloves handjobsIs masturbation after catheter https://bit.ly/3jyUyyls Biig boob mom retro handjobSex teacher storeisByyron il
  drag strip https://bit.ly/34jJDpy Reviews latex foqm bedsCuum sucking horeDigital fuck gameErotic stories wiife hhot
  sharing strangersGrapheditplus sucksR kellyy seex viedoThuncer thighs
  pale milfFreee jaa pon gameAmateur web chatVintage adult dvdsVintage pizza indorporated latham nyFree nudist tubeCool
  cars annd sexy womenWoork at home jobs ffor teenHead
  vaginal insertionsMorocco amateuur sexAn idol seex scandalShare pictures for points adultWifee covered cumFuck teenagerVintage inspkred headbandsBlack bbws pics pornFreee movies hardcore pofn parentelAudriana
  patridge fale naked picsBreast canceer pink rijbbon myspace layoutsPclinux thumb driveDemmi mre strip tease picsReal wife
  swappeer pornn videosSabrina fox pornTranny talkHaikry hot pussy pornRed hewad sexx
  undrwaer poolLeaking bobs during sexLesban porneSex toy
  emporiumWhen wass pan asian organizedBar california lesbianMeeet n uck rpgPorno hudFree romanian naked gymnasts videoMaature huge tit asaian slutloadBig cock white sexHarcore free sexx
  moaningWomen measuring penis forumVanessa hugens howe nue bodyBladk cheerleader getrs fuckedIrish sex sainger websiteSeee her
  vomi onn dick pornBook off erotic womenAsiazn booby photo

 23. Homemade amateur sex moviesBest pone ssex everFreee hot
  young gaqys videoSexyy tteen laundurySeexe porno video gratuiteWhat men need to knoow sexRowing
  titsAsss buytt fatAmaateur private slave
  photosPictures oof girls in lingerieLinkks penbisbots pornBoobs in conrwallAlii landey naked picGay population in each
  statePorn partyesOliver streely gay pornFreee tuibe blowjobs in poolBreast implants howard sternDisney princess hentai videosPorn stats wiyh facjal acneFake celebrity boobsWiii as
  a dildoCoock virgin pussy deflower miaNudde rrv parkls inn
  alabamaVirgn mopbile customer servicesAdukt care bathing productsEscorts inn
  birmighamHusband and wife ome seex tubeSexxy belly dance sarongCunnilingus blog 2010 jelsoft enterprises ltdDeecran fonmd pornFree ass pics babeEstrace
  vaginal crdeam pharmacy https://bit.ly/3q5s6M9 Stephanie march nude photoSouth asian menBreasts growin huge like it https://cutt.ly/JUvCRIg Asian american community sedvices san frrancisco bbay
  areaAsiian ordiental wallcoveringsSex toyy stores in mentor ohio https://cutt.ly/FUzsaze Sexxy
  naked women soldiersBob le voyeurFemale bodhbuilder
  ccan fuck https://bit.ly/3nCFgOY99 ford escot body kitZebra
  srriped dining chairsBiggest black colck fucking a teen https://bit.ly/3ocdQSm German gangbang pornEn film gratis
  languazge langujage nnl sexSpsrm donatiin centers https://bit.ly/3qMj5rK Newwspaper
  articles on gay marriageStoking mature ladies moviesPainting strils on a wall https://bit.ly/2OtI0kM Analingus storiesYounng fat breasts nudeUniversity oof texas
  njde girls https://bit.ly/2Sms6Hs Typical lifrtime ssexual partnersPenis enlargement exercisse resultsStrioped down naked https://bit.ly/3l3vqor Com garden teenLonnely housewibes nakedAsikan plush toys
  https://bit.ly/3iba9tp Tesns aggainst cyber creepsAsyton mooore blow
  jobFreee rinhgtones forr virgin mobile seend https://bit.ly/3wfsRUg Minnesota sex loveNude 18 picTeen boddies before and after alcohol https://bit.ly/33NXDZ7 Sexxy coed tiys fingerSore
  breasts annd uterusMp4 porn movie https://cutt.ly/Ez7S6p8 New babe porn sitesCock first her massiveMoms onn boyts porn https://tinyurl.com/yjh7ofmc Vintage evil kenevil toysGirls
  naked inn thee cityCheesy sex talk https://cutt.ly/VUErSFl Nakwd woman illusioln paintingTeeens giirl hairyCute srxy gaay boys https://bit.ly/3dgdioB Gayy pubic nudity picsVintage
  krean werding dollsAnal fingering her man https://tinyurl.com/2ox2zpds Hofney gay sex
  loveFunnny adult ostrich costumeEast side club gay nyc https://bit.ly/3jqvfRn Homemade opper wire strippersFree nude brock lesner picsBreast augmentationn picgures res https://bit.ly/3iy2XHT Abnormal vaginal bleeding possible implantaion off eggFeeldoe pornIncrease penis extender trdaction training program https://bit.ly/3qsbrmb Frree linddsey lohan sex tapeSweet 16
  assFair pleasure renaissanhce https://bit.ly/38C7dR3 Nuude umo wrestlersDiick sport goodBaldd
  puswsy lesbian https://bit.ly/2IxexmH World oof warcraft sexyGayy dreams san fracisco nightsInstall slid strp flooring
  over inoleum https://bit.ly/3vFDIHr Naatural giant breast galleriesCommn mental health
  probhlems young adultsVintage nudes bald pussy https://tinyurl.com/y7rhp87p Sex cli iin libraryBackseat sexHairyy granny free
  https://cutt.ly/rUK0opb Gothic ssex freeGlamor tight rope bondazge thumbnailsAristotle bahy seex https://bit.ly/3oJSZWI Bombb
  destroy hate suck telusPreferredd platinum phone sexHott teens fuck old men https://bit.ly/3prrAaE Cindy crawford nude mmovie clipsFacial cumshot compilation videoLesbian commicx https://bit.ly/34U0HTq Gabrielle union lingerieBritish sexy women movies
  xxxFreee porn biggest boobs https://bit.ly/3ytPINs Asshol
  itchesToilet training cleaning bottomsAsians teens https://tinyurl.com/shxm3khk Teerns sendinng nuyde picsFreee
  vidxeos off irls doing sexWebshots wfe bikihi https://bit.ly/3nLE6kg Top rated phone sex companiesBllwjob helicopterPregnjat sex https://bit.ly/3mt6OY0 Glory holes nvDaddy’s
  fat cockGay enemma fetiksh https://bit.ly/3xplCu9 Gooku
  xxx sakuraIndiian aunty nude pixSexy bunnys https://bit.ly/3w5m3s8 Extreme
  sexy ideo uploads streamingWoods yourh companion vitage publicationBuyy penis
  enlargement chdap penis enlargement incredibl site https://bit.ly/3wYfiti Breast cancer
  awareness patchSex familyguyMary millington haardcore https://cutt.ly/nnPcPsE Psp handheld pornKink gikrl orgasm reviewsInffo peruanas poirn rsmember https://bit.ly/3eB5EXw Hetai tdens upskirtEmmn open anusBoreme adult thai massage https://bit.ly/3kmBfMl Rein figures adultFrre porn star pics
  jesse jamesWomern having goat sexx https://bit.ly/3h0ucd7 Photos oof vintage steamer chaies 1914Ass point
  rough fuckingEbonny girls nude pictures https://cutt.ly/aUv4Sybb Free hugh tit bondzge
  sitesWildd bikini wrestlingCast off the pirates porfno mvie https://cutt.ly/gJlTIh5 Adult downtown escort in serevices torontoGirpfriend
  exposeed tgpShocking tewn pics https://bit.ly/3eq3B8p Perfect
  male physique naked herr fantasyFull length porn scenesAdult friend findder
  free pasword hack https://cutt.ly/eUXUWUU Indan anal gallariesWhy do ginyers hhave
  biig boobsFreee bukkake wrestling video https://tinyurl.com/y7gd4lk3 Breat measuring contestShy modls nudeSexy blouse
  porn https://cutt.ly/mUFAStF Spicey lingerieMonster 3d adultWebcamm suk https://bit.ly/33MaMC4 Bbww reviewShemale fucks lwsbian storyBrest implant surgeons iin louisiana
  https://bit.ly/3lIPjm9 Ginastica facial exer ciosSex with ducksTeen galklarie https://bit.ly/3kgnYoz Hot celebrity
  actredsses boobsBi licking likkes pussyOksana omsk
  portn https://bit.ly/3AdRunww Bikjni staffSusannah susie que
  pornVijtage automotove fabric souce https://bit.ly/3jGMli3 Bbs boardss
  tgpShemale adHomee madde porno ass sexOlly ssteed nakedSexxy dctionary definitions you tubeFreee ssex clips amatuersAss didoFreee adult seartch enginesJade hhsu assTree tier seex offernder classificationsPictures of black teen girls
  toplessSeex positions for kinnky couplesMature escorts iin columbus ohioAdult hairy
  olderLa roche posay anthelios fluide exgreme facial sunblockTeens iin thee
  1930sSelenaa gomesz sexx tapeBeautikful teen fuckedSleazy matures mikaHot nude male
  actorsLong movies of bys fuckingXxx youn clipsSexy
  ictures of marjon brooks123 oob clipLusty
  bunn pornMotorcycle helmet lawss suckBusty girl picfture teenDownlozd sexy
  lady khwab dekhaReee withersplon upskirtEbony models nudeMalahalam
  film actress sexy picturesAnal condylomkata chemotherapySwet teen porn videoNude porrn aunt videosStepsister andd brotyher fuckingTwoo teen fuck twinPlump
  pornoVintage heightrs tulsa okDesktop nudee teensAsian trad roures leszons and activitiesFemdom wiffe
  theme storyD wild pussyFist alertChubby big titrs videoFreee hatdcore picture xxxDisney’s tangled pornoFree por n orgy streamSexy mmom home picsVintge masudaya space maan spacee commajdo valueBlaack cartoon transsexuals

 24. Reggie bush nakedBreast buds soreVidoes oof ggirl wwith two vaginasTottal drama nuxe uncenoredFreseh and rikpe pornCambridge ma cemter forr adult educationHoot porn tgpFree unmcensored homemade nde videosAsian teen busty babes picsEbonhy pporn jamaicaFree vieous off
  sex massagesBloow joob amateur sift pornHairy greek girlsAftica
  arica cicks cumCartoon reteez pornJamacan teenExtra virgin olive
  oil nutrition informationHorsford norwich escortYoung couple fucking
  on partyList of potn actressessEdmonton strip clpub swallowBig titiies lesbiansBoyfriend cum surpriseMassiove doldo galleriesAlterrnitave teewn portn moviesGayy
  jobs brightonGay and single forever bookThe bedst website evrr
  forr teensTeen playing with them selfEmmaa oniel nudeDog innewr vulvaNakedd
  pictures of stacey keiblerVintage retrfo nude gallerry https://cutt.ly/VUaJE6T Playting with
  thee elephant sexFreee smmall breasts large areolaSuit + tiie + fefish https://cutt.ly/YUYby1x Wedxing fuuck picsPublic
  outdooir bondageSeex stores xxxx https://bit.ly/31V6wCp Fatt lesbiaan cums with vibratorBrzndi belle tgpCouple home page personal swwinging https://bit.ly/3v9dcGC Airport
  in st croiox virgin islandsWild girl nude camm hiddenBianica buechamp candid nudes
  https://bit.ly/2U4XZbv Teeny young nudesAnime adult fuck viedoBaabe hairy russian https://tinyurl.com/yeq2mnp4 Thhe exy
  powqer girlUnnending lesbin hotel take care ofAmber cam adult https://cutt.ly/XxdBdyE Naugyty
  nudee bitchesBresast cancer ptevention manhattanRating
  californiia win vintaes https://bit.ly/3js9wZG Sxual positions for gettting
  pregnantOpose gayy marriage vermontCock teasing denia https://bit.ly/30J8527 Oldwr womenn sesduces blonde
  teen part 2 fullCrawford cokunty ohijo sex offendersSheemale reviews https://cutt.ly/QUVGOccr Skimply lingerie ukIn the mmud women nudeAmateur coeds drunhk https://cutt.ly/SUsBeDZ African amerrican longerie modelCharming
  assAdult ray https://cutt.ly/gJgNQXN Toop ten amateursFree internmet polrn stopperJamielynne
  spearfes nude https://bit.ly/2UPMaX2 Biig breast girls iin moviesFuck off youUk phnoe seex
  https://cutt.ly/OUZWrhk Lesbian tied upp bed bondageMena suvari head shavedWholesome sexy lookjng girls https://tinyurl.com/yfglg6dt Reclaim vintage barnwoodMale and female nakedStrippers fucking wives
  https://tinyurl.com/ygqon48f Escoft independenbt louisianaStanley ann dunham nnude picturesPorn chinese ccry videos https://bit.ly/30WbKcZ Assian japanese image galleryy
  ppee piss2007 meteor showers naked eyee observanceSexuall hartrassment suits missouri https://tinyurl.com/2m8az8jp Biggest breasts sexyestFibromyosis breast lumpRabhbit bondage hood https://bit.ly/3jRPvww Beyonce asss tiit picTs tv pornScub seex orno https://bit.ly/3bYSwcA Nuude black mensGay bareback freePhoto de star ddu xxxx https://bit.ly/3t5H98C Miss california seex tampeGirll rubbig clothed orgasmCelebrity fre picc sexcy https://cutt.ly/jUYF5w4 Black fuck free moviesNaied woomen get cum inFuckk machnines inn freevideos https://bit.ly/3gCH09s Responsibilities oof a adfult learnerKay parker fucking tabooTickled pink breast canccer wrist bads https://bit.ly/3p43uTm Breasts
  in changing roomJerkk ooff mgpDick cepek fc
  revjew https://bit.ly/3s3Ch6T Gianna sex videosPorn home
  mpegs freeMiddleburg fll swingers jeff and connie https://tinyurl.com/y9yrmydb Thunderbird replky bottomFree
  pic off cher nudeSexy gamke puzzle https://bit.ly/3i9D8xJ Free online gay dating siteFranz ferdinand pleasureOvver 60 sex idoes https://tinyurl.com/ybstntl7 Device enlargin penisOldd old granny
  pussyAi ssex comic https://tinyurl.com/yhqacvd7 Taao feng – fist of the lotusPeenis enbyBigg bbitch booty ffat pussy https://bit.ly/3am4VsN Mature dicks videosSmallest
  codom brandChat free fuill onlikne xxxx https://bit.ly/35hSAQs Brittzny sexyMature women nipEdcc andd
  virgin islqnds https://bit.ly/3w0kdIX Revere copper clad bottomFords suckSeriojs sex
  offenders monitoring act victoria https://cutt.ly/zUIYG7g Stephnaie simpson nudeErotica shootahAdukt bood sugar levvel https://bit.ly/3yXpRi9 Grant warner penisGayy dating phone linesI want a quick fuhk now https://bit.ly/3l5KoKs Dr melfi sex scene sopranosSuora vaiider bllack thumb printLesbians gettng weet https://tinyurl.com/52vc2ubz Beautiful femalle breastAdult
  comiics booksBuild sex machine kitchenaide https://bit.ly/3GaqmYq Sex aunts unclesJessica alkba buttt
  nakedNude passed out girl https://tinyurl.com/yz9asyyh No no
  oon fadial hairEva taylor pornFinal fantasy hentai
  yuri stories https://tinyurl.com/4wbprrdc Amateur drunk lesbiansAngoliia jolie fucked on tableAsian mayuyre xxx
  https://bit.ly/3oEAItM Monkca sweetheart footjobGay
  guys oon gguy picsBreast implant botch joob pictures https://bit.ly/3oUAYoO Mifhigan stripper powered byy phpbbBreeast canncer patient protectionFavorfs foor adullt ssex toy
  party https://tinyurl.com/ye3ujav9 Bbw cutieCum sa recucerestiI fuhk my wife https://cutt.ly/2UTUphk Kodie movbies pornVrgin atlanmtic airr
  linesPorn brother seex https://bit.ly/3n4PYPJ Free bare asss spankiing storiesErotic rock stasr stoeyLesbians in a swimming pool https://bit.ly/3n99NDE Northern hairyWiith pleasureJessicfa alba iin a bikini underwater https://bit.ly/3zCJEUb Young breast tortureRobert college sexCollege gaay havving man sex straight https://bit.ly/3zrNfV8 Infeection treatment vaginawl yeastDakota fanning breastsAnfelina joloie bondxage photos https://bit.ly/3xl9bj8 Free online sexuall picsFreee amateurr exhibitionist home page videoTuurn the lights
  offf lets get nakedd lyrics https://bit.ly/33NKttvn Bestt wkman nude bodiesNaked
  teen girls hotEvaa ionesco nude scenne https://cutt.ly/kUVOt08 Ff breastCock maan sucdking uncutFranziska tgpVintagfe knitted
  daper cover patternGrping hentaiTwilighht sex vidoesTwwo hot girls sucking breastsGhettto ass hoesBiig boobed christinaAndschana pornstar picturesOn nudeStrung
  uup by her thumbsTen tthumbs typing tutor 4.3.1Birthday e-cards sexyModel ccom sex videoNaked tanmning videsoBabyy lickKroslkak in the naked mileBottom fish saverFree tabitha stevens porn moviesYouporn japanese lesbiansNo pay pornBusty sann
  diego escortsFreeones boaed lazdy sonia transvestiteMask blowjobFreee seex
  with apes girlsWisconsin seex affendersLesbioan shower oach redtubePussy
  ffor dinner lesiban teensHoot girls in strring bikiniHumikiating machine millk femdomAmy alexandra stripLadies ugby nudeWomen riding
  dickAsian milf lon tubeSmalkl nuse boobsCirls fuckDead or apive 4 hentai videoGifls having sexx in storsDaft sexEbony free fufking slut videoSell stock broker
  chicago gayEarly prfegnancy signms and vaaginal secreationsBritish virgin slands
  wallpaperAdult anime game onlineStripper logoMilf lessons diammond foxxErotic cartoons videoVintage mmv agusta motorcyclesHosa china
  lingerie fashion trend collection 2006 2007

Trackbacks

 1. หวยออนไลน์
 2. แจกสูตรบาคาร่า
 3. 웹툰 사이트

Skriv kommentar