karl-henrik pettersson

karlhenrikpettersson.se

Filosofiska tankar om företagande och ekonomi

Vilket samhälle vill vi ha? Hur mycket marknad? Hur mycket politik? Varför dessa ekonomiska orättvisor?

Läs boken (gratis) om varför Donald Trump blev president

dagbokfranusa Silicon Valley miljardären Peter Thiel, en av få businessprofiler som öppet stött Donald Trump, säger idag (“dagen efter”) att Trumps seger kan komma för sent. Den amerikanska samhällsmodellen har redan kommit för långt ut på det sluttande planet, problemen är för stora, så tolkar jag honom (läs mera här).

Jag skrev för några år sedan Dagbok från USA, Anteckningar om en samhällsmodell i fritt fall. De som läste boken verkade tycka att jag målade en för mörk bild. Det tror jag faktiskt inte att jag gjorde. Och kanske är det just problemens dignitet som Peter Thiel sett, och som förklarar varför han idag säger som han gör. Så läs gärna min bok om varför – i överförd mening – Donald Trump blev president.

Ladda gratis ner boken här som e-bok eller PDF-fil.

För en snabbkoll av budskapet i boken kolla bilderna från ett anförande här.

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • email
2016-11-09

Skriv kommentar