karl-henrik pettersson

karlhenrikpettersson.se

Filosofiska tankar om företagande och ekonomi

Vilket samhälle vill vi ha? Hur mycket marknad? Hur mycket politik? Varför dessa ekonomiska orättvisor?

Hur reagerar marknaden på EU-politikernas budskap från Bryssel idag?

Så här är det i Bryssel idag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den andra figuren (klicka för större bild) visar hur räntegapet mellan italienska och tyska femåriga statsobligationer har utvecklats. Den nedre kurvan visar vad som har hänt under den senaste veckan fram till och med i går (torsdagen den 8 december), Det man kan se är att räntegapet då var nästan 6 procentenheter, och att det har stigit de senaste 3-4 dagarna efter en inledande dipp för 5-6 dagar sedan. Den övre kurvan visar samma utveckling under de senaste sex månaderna. Under dagen i dag, mitt under pågående förhandlingar, har räntegapet minskat. Det började på nivån 6,1% när marknaden öppnade klockan 9 i morse, och står klockan 16.08 på 5,74%. (markerat i figuren)

Hur skall detta tolkas? Ja, den enda rimliga tolkningen är att finansmarknaden är fortsatt osäker. Men att det man sett hittills under dagen av signaler från Bryssel i varje fall inte avskräcker. Med andra ord blir det helt avgörande för finansmarknadernas ställningstagande vad EU-politikerna kommer att kunna presentera som beslut senare idag . Det måste komma mera än vad vi hittitlls fått veta. Det blir en intressant helg!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • email
2011-12-09

7 Kommentarer

  1. I am currently writing a paper and a bug appeared in the paper. I found what I wanted from your article. Thank you very much. Your article gave me a lot of inspiration. But hope you can explain your point in more detail because I have some questions, thank you. 20bet

Trackbacks

  1. ทำสติ๊กเกอร์
  2. result HK
  3. alwero

Skriv kommentar