karl-henrik pettersson

karlhenrikpettersson.se

Filosofiska tankar om företagande och ekonomi

Vilket samhälle vill vi ha? Hur mycket marknad? Hur mycket politik? Varför dessa ekonomiska orättvisor?

Om möten man inte glömmer, Erik Huss

OmslagHögupplöst

Jag har skrivit en bok om mitt liv, En bankdirektör med skägg, som kommer ut våren 2015 på Ekerlids Förlag (utgivningsdag 17 februari). Även om jag inte tycker om ordet självbiografi, det låter egenkärt i överkant, är det nog just självbiografi de allra flesta skulle kalla det. Jag skriver helt enkelt om vad som har hänt mig i den stora världen under livet, och det har hänt mycket (kolla nedan vad några som redan läst boken tycker). Boken kommer att finnas både som pappersbok och e-bok, och kan på vanligt sätt köpas i bokhandeln.

Kort presentation (“baksidan”)

Läs vad några som redan har läst boken tycker

Köp boken t ex här

Om möten man inte glömmer

Olof Palme ; Jan Wallander ; Per Åsbrink (1) ; Per Åsbrink (2) ; Ingvar Trogen, Sören Mannheimer, Bengt Tengroth mfl ; Gunnar Sträng ; Härje Stenberg ; Göran Johansson ; Richard Normann

Erik Huss

Jag var under nästan 15 år VD för Första Sparbanken, från 1978 till 1991. Under en av mina första veckor i banken träffade jag Erik Huss för första gången. Jag beskriver mötet så här (sid 191).

”Det finns ett annat samtal med en helt annan person från första tiden i banken som jag kommer ihåg eftersom det gav mig en insikt som jag inte hade, och som var värd att ta till sig. En morgon som jag skulle flyga till Stockholm och stod och väntade på att få gå ombord kommer Erik Huss, tidigare landshövding i Göteborg, då industriminister i den borgerliga regeringen, fram till mig, gratulerar till det nya jobbet och hälsar mig välkommen till Göteborg. Vi pratar lite ostrukturerat om företagsledande och Erik Huss säger: ’Min erfarenhet av att komma som ny VD är att det är bra att ha lite is i magen, det är sällan de i personalen som först tar kontakt med den nye VD:n som är nyttigast i det långa loppet.’ Det stämde.”

 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email
2015-02-14

16 Kommentarer

 1. js加密 hello my website is js加密

 2. bop2021 hello my website is bop2021

 3. Inbred hello my website is Inbred

 4. mganga hello my website is mganga

 5. ace88 hello my website is ace88

 6. mmbeet hello my website is mmbeet

 7. Sksksk hello my website is Sksksk

 8. nara hello my website is nara

 9. ga 288 hello my website is ga 288

 10. Stamina, This is a good website Stamina

 11. Rectum, This is a good website Rectum

 12. Tadalafil, This is a good website Tadalafil

 13. Perineum, This is a good website Perineum

 14. Genitals, This is a good website Genitals

 15. Intimate, This is a good website Intimate

Skriv kommentar